سخنرانی و نشست علمی

كرسي علمي – ترويجي « تفکر روشن فکران عصر قاجار و امکان گذار از نظریه حکومت به دولت »

به گزارش روابط عمومي دانشگاه مفيد،‌ كرسي علمي – ترويجي (عرضه و نقد ديدگاه علمي) با عنوان « تفکر روشن فکران عصر قاجار و امکان گذار از نظریه حکومت به دولت » با همکاری دفتر امور پژوهشي و دانشكده علوم سياسي با ارائه دكتر مهدي كاظمي زمهرير؛ استاديار و عضو هيات علمي دانشگاه مفيد و با حضور ناقدين دكتر محمود شفيعي ؛ دانشيار و عضو هيات علمي دانشگاه مفيد و دكتر محمد پزشگي؛ دانشيار و عضو هيات علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روز سه‌شنبه، بیست و دوم اردیبهشت ۱۳۹۷ با حضور اساتيد و دانشجويان دانشگاه مفيد برگزار شد.


دکتر کاظمی در ابتدای جلسه و به‌عنوان طرح مساله بيان نمودند: جامعه ایران همیشه دچار بحران در نظم سیاسی بوده است و این بحران، در عصر قاجار سرشتی متمایز یافت که ریشه در ورود اندیشه‌های متجددانه و استعمار خارجی داشت. دكتر کاظمی با بیان اینکه نظریه سیاسی در عالم قدیم، بیشتر نظریه درباره حکومت بود تا دولت؛ افزود: با توجه به سرشت متمایز بحران در عصر قاجار، سازماندهی حکومت، نیازمند بازاندیشی در بنیادهای سازنده نظم سیاسی داشت.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه مفید با بیان اینکه این وضعیت به معنای نیاز به گذار از نظریه پردازی درباره حکومت و تمرکز بر دولت است، گفت: منظور ما از دولت، روابط کم‌وبیش دائمی میان افراد از حیث رابطه حکم و اطاعت است و نظریه دولت، نظریه¬ای درباره الگوی باهم بودن انسان‌هاست؛ در حالی‌که منظور از حکومت، فرآیندهای رسمی و نهادی برای برقراری نظم است و کارکرد اصلی حکومت هم وضع قانون، اجرای قانون و تفسیر قانون (قضاوت) است و نظریه درباره حکومت، نظریه در مورد نحو تصمیم‌سازی و اجرای آن است .

لینک کامل خبر

لینک فایل صوتی سخنرانی 

دیدگاهتان را بنویسید