سخنرانی علمی با موضوع «حکمرانی، دانش و بیطرفی علمی»
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، با همکاری دفتر امور پژوهشی و دانشکده علوم سیاسی، نشست علمی با موضوع «حکمرانی، دانش و بیطرفی علمی» توسط دکتر مهدی کاظمی زمهریر (عضو هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه مفید) و با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه مفید روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ در تالار گفتگو برگزار گردید.
اهم سخنان دکتر کاظمی در این نشست به شرح ذیل است:
منظور از حکمرانی، روشی است که براساس آن قدرت، بر مدیریت اقتصادی یک کشور و منابع اجتماعی آن برای رسیدن به توسعه اعمال میشود؛ دانش نیز شامل هر نوع آگاهی نسبت به اشیاء، روابط، پدیدههای مادی و غیر مادی است.در جامعه معاصر ایران، شاهد بحران در حوزه حکمرانی هستیم. سوال این است که چرا تصمیمات و اقدامات حکومتگران نتوانسته، راهی برای غلبه به این بحرانها بگشاید؟ پاسخ اولیه به این پرسش این است که عدمِ کاربستِ دانش در تصمیمات حکومتگران، عامل ایجاد بحرانهاست و راهکار خروج از بحران حکمرانی، کاربست دانش در روند حاکمیت میباشد. اما، مشکل در اینجاست که به علت شکلگیری نهادهای سیاسی حول منازعه سنت و تجدد، نیز رابطه حکومت و حوزه دانش در ایران، دچار بحران شده است. از همینرو پرسش از بحران حکمرانی، پرسش از بحران نظام دانش در ایران نیز محسوب میشود. بنابراین، سوال اصلی ما عبارتست از اینکه: چه نوع رابطهای میان حکمرانی و دانش میتواند به کارآمدی این دو حوزه کمک نماید؟فرضیهی بنده این است که بحران حکمرانی، ریشه در بحران در خرد حکمرانی دارد و بحران خرد حکمرانی، بدون حلوفصل منازعه میان دانشهای سنتی و مدرن و سازمان دادن رابطه آنها با حوزه حکمرانی رفع نخواهد شد. بنده درصدد هستم که با بهرهگیری از ایدههای میشل فوکو در کتاب «تولد زیست سیاست» و دیدگاه فایرابند ـ فیلسوف اتریشی ـ به علم در کتاب «برضد روش» از این فرضیه دفاع نمایم.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام علیکم یک پرسش از استاد
جناب آقای دکتر کاظمی برای نگارش مقاله پیرامون شکل گیری فرق مذهبی کدام نظریه قابلیت کاربرد جهت تحلیل و تبیین نظری دارد و همین پرسش برای تحلیل تحرکات ایدئولوژی بنیان دولتهایی چون بوش اوباما و …
سلام. در مورد فرق مذهبی توصیه من بهره گیری از نظریه های جامعه شناختی و پدیدارشناسانه است. اما در مورد ایدئولوژی هادر روابط بین الملل شاید سازه انگاری جالب باشد. پیشنهاد می کنم در اینترنت سرچ کنید و ببیند که متخصصان این دو حوزه بیشتر تمایل به کاربست کدام رویکردها را دارند و از آنها استفاده کنید.